Desert prajitura Rudy

de ela in Prajituri, 6 Mai 2019 | 10676 vizualizari

 

Gustul...gustul este nemaipomenit...se topeste in gura prajitura.
Am plecat de la reteta Laurei

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 250 gr unt 82% sau margarina pentru prajituri
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de rom dr Oetker
  • 1 galbenus
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 100 gr stafide +
  • 1 lingura de rom
  • 800 gr branza dulce (eu am avut branza pilos la galeata de la Lidl)
  • 2 oua+1albus ramas de la blat
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de citrice de la dr Oetker
  • 1 plic coaja rasa de portocala de la dr Oetker
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • optional:
  • nuca de cocos de ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Rudy:

Eu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita.
Branza o punem la scurs intr-o sita.
Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora.
Stafidele le punem in apa calda cu o lingura de esenta de rom. Apoi le scurgem.
Faina o cernem. La fel si cacaua.
Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul pudra, un praf de sare si praful de copt. Adaugam untul si galbenusurile. Amestecam si incepem sa framantam cu mana. La inceput va fi mai greu dar in cateva minute obtinem un aluat frumos. Impartim aluatul in doua, al meu a avut 805 grame. Fiecare aluat il facem bila si il invelim in folie de prospetime si dam la congelator 30 minute.
Intre timp pregatim umplutura. Separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un vas branza, adaugam smantana, galbenusurile, coaja rasa de portocala sau de lamaie, zaharul pudra cu aroma de citrice si amestecam usor. Adaugam jumatate din zaharul pudra (50gr) si stafidele, esenta de vanilie si omogenizam.
Mixam albusurile cele doua plus unul de la blat cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugam restul de zahar (50gr) si mai mixam putin. Adaugam treptat albusurile batute in compozitia de branza si amestecam usor de jos in sus.
Pregatim o tava de 22/28cm, o tapetam cu hartie de copt. Sa fie hartia in afara tavii sa puteti scoate prajitura. Eu am scos-o si doar tapetata pe fund cu hartie.
Scoatem o bucata de aluat din congelator si radem pe razatoarea cu ochi mari direct in tava. La sfarsit am presat putin cu degetele. Turnam crema.
Pe o farfurie radem cealalta bucata de aluat si presaram deasupra cremei. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Eu am tinut 60 minute la cel electric, cu o tava sub tava de prajitura cu un raft mai jos. Verificati dupa 40 minute.
Oprim cuptorul si lasati in cuptor cu usa deschisa inca cateva minute. Lasati sa se racoreasca si presarati nuca de cocos rasa. Lasati sa se raceasca bine inainte sa taiati. Asta daca aveti rabdare!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (18)

oanapl 1

07.05.2019, 19:17

Delicioasă!

Panacris 1

07.05.2019, 21:51

Minunatăăăă!

dantes 1

08.05.2019, 12:05

Delicioasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu struguri